Viikko täynnä muotia

Muotiviikko on viikon mittainen tapahtuma, jossa muistetaan muotiteollisuutta ja pyörän liikkeessä pitäviä hampaita. Muotisuunnittelijat, brändit ja talot esittelevät kokoelmansa viimeisintä ja parasta esitysten kautta. Ostajat ja media ovat näkyvästi läsnä tämän toiminnan aikana, mikä auttaa suunnittelijoita esittelemään ja myymään töitään. Muotiviikko on tärkeä tapahtuma muodikkaiden elämässä, koska se määrittää Voguen trendit ja ne, jotka ovat ohimeneviä. Suosituimmat ja tunnetuimmat muotiviikot järjestetään neljässä suuressa muotipääkaupungissa maailmassa, New Yorkissa, Lontoossa, Milanossa ja Pariisissa.

Muoti on valloittanut maailmaa valtavasti, ja jotkin muut maat, jotka myös isännöivät muita tärkeitä muotiviikkoja maailmassa, ovat; Madrid, Australia, Rooma, Dubai, Hongkong, Buenos Aires, Singapore, Toronto, Jakarta, Intia, Berliini, Barcelona, Soul, Tokio, Sao Paulo, Los Angeles ja Dallas.

Fashion Week on seitsemän päivän mittainen viihde cum business -tapahtuma, jossa ihmiset kaikilta elämänaloilta ystävystyvät muotialan toimijoiden kanssa. Tämä tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi, ja se järjestetään maailman suurimmissa muotipääkaupungeissa, kuten Lontoossa, New Yorkissa, Pariisissa ja Milanossa. Muotiviikot järjestetään useita kuukausia ennen muotikauden alkua, jotta ostajat ja lehdistö saavat paremmat mahdollisuudet esikatsella kyseisen kauden trendejä ja malleja. Tammi-huhtikuussa järjestetään muotinäytöksiä, joissa esitellään syksyn ja talven kokoelmia. Toisaalta syys-marraskuu esittelee kevään ja kesän kokoelmia. Tämä antaa ostajille, jälleenmyyjille ja ostajille runsaasti aikaa omaksua ja sisällyttää muotisuunnittelijat liikkeisiinsä.

Viimeisimmät innovaatiot, loistokkaat mallit ja silmiinpistäviä uusia trendejä esitellään näillä muotiviikoilla, ja kaikki uusimmat mallistot kootaan erikoisraportiksi ja niitä käsitellään kaikissa maailman johtavissa muotilehdissä sekä verkkosivustoilla, jotka palvelevat yksinomaan muotia. Ensimmäinen muotiviikko pidettiin vuonna 1943, ja sen tarkoituksena oli kääntää huomio toisen maailmansodan aikana ranskalaisesta muodista, kun muotiteollisuuden työntekijät eivät voineet matkustaa Pariisiin. Uskottiin, että suunnittelijat Amerikassa luottivat ranskalaisiin heidän inspiraationsa ja suunnittelustaan. Muotijulkaisija nimeltä Eleanor Lambert oli järjestänyt Press Week -nimisen tapahtuman esitelläkseen amerikkalaisten muotisuunnittelijoiden töitä. Aikakauslehdet, kuten Vogue, alkoivat esitellä enemmän amerikkalaisia suunnittelijoita piirteissään ja tarinoissaan.

Vuonna 1903 New Yorkissa sijaitseva kauppa järjesti maan ensimmäisen muotinäytöksen houkutellakseen myymälään keskitason sosioekonomisia ryhmiä. Vuonna 1910 suuret tavaratalot järjestivät omia yksityisiä muotinäytöksiään. Muodin edistämisen ohella näissä esityksissä oli viihdeelementtejä ja ne olivat luonteeltaan hyvin teatraalisia. Se oli teemapohjainen ja siihen liittyi kerronnallinen selostus. Muotiviikot auttoivat yhdistämään muotiteollisuuden kaikki osa-alueet ja tuomaan sen saman katon alle.

Comments are closed.