Muotitrendien takana olevat kulttuurit
Gladiaattorisandaaleista suppeisiin farkkuihin eläinkuvioihin – täytyy ihmetellä, mikä vaikuttaa muotitrendeihin? Mistä kaikki nämä ideat, joista jotkut ovat mahtavia ja jotkut suorastaan outoja, tulevat ja kuinka ne saavuttavat niin suuren suosion leviäen kulovalkean tavoin, kunnes käytännössä kaikki planeetalla, joilla on siihen varaa, käyttävät tiettyä esinettä? Vaikka et olisikaan erityisen ihastunut muotitrendien seuraamiseen, sinun on myönnettävä, että tietystä vaatetyylistä on sanottavaa, joka voi saada miljoonat ihmiset ympäri maailmaa pukeutumaan siihen.
Mikä sitten vaikuttaa muotitrendeihin? Lyhyesti sanottuna muotitrendit ovat ihmisten luomia ihmisiä varten ja ne heijastelevat ihmisluontoa ja ihmisen toimintaa. Käytät jotain ilmaisuksi siitä, kuka olet, mihin uskot ja mistä olet kotoisin, eli edustat tietynlaista muotikulttuuria, johon olet joko osa tai johon haluat olla osa.
Korkea kulttuuri
Ajatus korkeasta kulttuurista on synonyymi ylellisyydelle ja eksklusiivisuuden tunteelle. Näitä ovat esimerkiksi maalaus, kuvanveisto, valokuvaus, arkkitehtuuri, kirjallisuus ja vastaavat. Se, mikä vaikuttaa muotitrendeihin, näkyy joissakin kuuluisissa muotitaloissa, ei vain niiden vaatelinjoissa vaan myös mainoskampanjoissa. Esimerkiksi Gianni Versacen logo on kreikkalaisen mytologian Medusa, tyylitelty piirros kultaisella, medaljonkimaisella taustalla, joka luo hänen vaatemallistaan rohkean taiteellisuuden sekä huippuluokan hienostuneisuuden ja lumoavan viettelyn. .
Pop kulttuuri
Ajattele 1960-lukua ja se on solmiovärjäys ja rauhanmedaljonit, kun taas 70-luvulla oli kyse kellopohjasta ja tasokengistä. Tämä on yksi tärkeimmistä vastauksista siihen, mikä vaikuttaa muotitrendeihin. Popkulttuuri on pohjimmiltaan sitä, mitä media ja lehdistö herättävät joka päivä, kun käynnistät television tai siirryt verkkoon. Tämä on julkkisten ja kuuluisien persoonallisuuksien kulttuuria, joilta kaikki muut haluavat näyttää, sekä massoille tuotettujen vaatteiden kulttuuria. Jos esimerkiksi suosittu julkkis kuvataan tietyssä takissa, tämän takin myynti nousee varmasti pilviin, sillä tiettyjä suosittuja julkkiksia pidetään maailmanlaajuisina muoti-ikoneina ja roolimalleina. Tästä syystä monet muotimerkit kääntyvät julkkisten puoleen tukeakseen vaatteitaan, asusteitaan ja jalkineitaan. Popkulttuuri myy tietyn elämäntavan, jota ihmiset haluavat omistaa, ja ominaisuuksia, joita ihmiset haluavat omistaa.
Alakulttuuri
Tämä on valtavirran ulkopuolelle jääneiden “katujen” kulttuuria, kuten hiphop-, graffiti-, rock- ja punk-kohtaukset tai surffaus- ja rullalautakulttuurit. Yksinkertaisesti luokiteltuna tämä on boheemimpi puoli muodissa, yksilöllisissä ja ainutlaatuisissa tyyleissä, kuten matalat, roikkuvat farkut, jotka liittyivät ensisijaisesti hip-hop-skenemään, tai rullalautailuun liittyvä graffititaide tennareissa. Subkulttuurissa on kuitenkin se, että sillä on taipumus muuttua popkulttuuriksi, kun siihen riittää aikaa ja huomiota. Muotitrendeihin vaikuttavat samat asiat, jotka pitävät nämä samat trendit jatkuvasti muuttumassa, ja se on jotain muodissa, joka ei koskaan mene pois muodista.
Comments are closed.