Mitkä ovat velkoja, joita ei voida purkaa konkurssimenettelyssä?

On oikein sanoa, että maksamattomien verojen ja opintolainojen kaltaisia ​​velkoja ei voida koskaan purkaa konkurssimenettelyssä. Joskus ne voivat olla. Konkurssihakemuksen suunnittelevan kuluttajan on pysyttävä ajan tasalla siitä, mitkä velat voidaan sisällyttää maksukyvyttömyysmenettelyyn. Tällä tavoin hän pystyy välttämään tarpeettoman maksukyvyttömyyden hakemisen. Tässä on joitain maksukyvyttömyysvelvoitteisiin liittyviä velkoja.

Vapauttamattomat velat

On olemassa useita velkoja, jotka katsotaan purettaviksi riippumatta siitä, mihin maksukyvyttömyyslukuun ne on kirjattu. Velkoja, jotka peritään rangaistuksena rikollisesta toiminnasta, tai velkoja hallitukselle pidetään yleensä vapauttamattomina. Yhteenvetona, vastuuvapausvelat sisältävät

• Elatusapu ja elatusapu: Erityistapauksissa jotkut luetelluista veloista voidaan purkaa voimassa olevan maksukyvyttömyyssäännöstön mukaisesti. Velat, kuten elatusapu ja elatusapu, eivät kuitenkaan ole konkurssitapauksia, koska muut ihmiset luottavat päivittäisen eloonjäämisen maksuihin.

Mutta entisellä puolisolla, joka on sittemmin mennyt uudelleen naimisiin, ei ole enää oikeutta saada elatusapua. Lisäksi aikuisuuteen tullut lapsi voi enää kerätä vanhempiensa elatusapua. Tämä ei kuitenkaan luopu kuluttajan oikeudellisesta vastuusta tarjota mainituille osapuolille rahaa, joka on velkaa aikaisemman kotimaisen tuomion vuoksi.

• Viimeaikaiset maksamattomat verot: Kolmen vuoden ikäistä verovelkaa pidetään äskettäisenä, eikä liittovaltion maksukyvyttömyyssäännöissä ole säädetty sen vapauttamisesta. Jos velka on kuitenkin yli kolme vuotta vanha, se voidaan irtisanoa maksukyvyttömyyslain 7 luvussa. Yksinkertaisesti sanottuna velat ja muut vakuudettomat velat selvitetään ja irtisanotaan maksukyvyttömyyslain 7 luvun mukaisesti.

Kiinteistöverovelat voidaan purkaa vain, jos joku aikoo pitää kotinsa. Toisaalta, jos koti selvitetään, asunnonomistaja ei ole enää vastuussa veloista, jotka liittyvät nykyiseen kodin omistukseen.

Kaiken kaikkiaan muita vapauttamattomia velkoja ovat esimerkiksi tietyt siviilioikeudelliset päätökset, opintolainat ja vilpillisesti syntyneet velat.

Comments are closed.