Bitcoinit huomion keskipisteessä

Pexels

Jokainen meistä on ollut tietoinen bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen olemassaolosta jo pitkään, mutta niihin ei tullut kiinnitettyä sen suurempaa huomiota. Vuoden vaihteessa bitcoinit nousivat otsikoihin ja rikkoivat ennätyslukemia kerta toisensa jälkeen.

Tämä sai kaikki sijoittajista suuriin yrityksiin kiinnostumaan valuutasta. Onko bitcoinit vain hetken huumaa vai meidän tulevaisuus?

Salaperäisyydestä suosituksi sijoituskohteeksi

Bitcoinit avasivat kryptovaluutan historiankirjan vuonna 2009, kun Satoshi Nakamoto -nimen takaa löytyvä henkilö tai taho toi sen markkinoille. Valuutan arvo ei ole riippuvainen keskuspankista tai mistään muusta tahosta ja arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Poikkeuksena perinteiseen valuuttaan on se, että bitcoinien maksimimäärä on määritetty jo etukäteen. Nykyään markkinoilla on yli 18,84 miljoonaa bitcoinia ja enintään niitä voi olla 21 miljoonaa.

Teknologian kehityksen myötä rahasta on tullut vain numeroita ruudulla, joten lähitulevaisuudessa on odotettavissa muutoksia perinteiseen valuuttajärjestelmään. Käteisen tilalle on tulossa joko kryptovaluutta tai jokin samantyylinen maksutapa.

Tähän tulee menemään vielä vuosikausia, mutta kryptovaluutat ovat näyttäneet suunnan mihin ollaan menossa. Valuutasta on tullut maksutavan lisäksi myös sijoituskohde, jossa apuvälineenä käytetään kaupankäyntirobotteja kuten Bitcoin Code.

Onko bitcoinin arvo tullut huippuunsa?

Alkuun bitcoinin arvo oli korkeimmillaankin vain 0,39 dollaria ja seuraavan kymmenen vuoden aikana kurssi on ollut jatkuvaa laskua ja nousua. Vuonna 2017 saavutettiin ensimmäisen kerran yli 1 000:n dollarin arvo ja vuoden lopussa valuutan uskottiin saavuttaneen huippunsa, kun kurssin arvo saavutti lähes 20 000:n dollarin.

Oletukset kuitenkin kääntyivät täysin päälaelle, kun vuoden 2021 alussa bitcoinin arvo triplaantui ja lokakuussa arvo kävi jopa 66 900:ssa dollarissa. Bitcoinin arvo vaihtelee laidasta laitaan, joten on täysi mahdottomuus sanoa mikä on sen tulevaisuus.

Pexels

Onko bitcoineihin sijoittaminen myöhäistä?

Kaikkien mielenkiinto kohdistui bitcoiniin, kun vuoden vaihteessa sen arvo nousi historian korkeimpiin lukemiin. Ennen kaukaiselta ja jopa salaperäiseltä vaikuttanut valuutta tuli haluttu sijoituskohde.

Monet ostivat bitcoineja ihan vain kokeilumielessä, koska he halusivat käytännössä tutustua siihen, mistä kryptovaluutoissa lopulta on kyse. Enää bitcoinit eivät ole uutisten aiheena joka päivä ja suurin kohu sen ympärillä on laantunut. Mielessä käy hyvin herkästi ajatus, että onko nyt jo myöhäistä tutustua siihen.

Mitkä asiat vaikuttavat bitcoinien arvoon?

Bitcoinit ovat nousseet kaikkien tietoisuuten, mutta se on virallinen valuutta vain El Salvadorissa. Voit kuitenkin käyttää sitä maksuvälineenä useassa eri paikassa, mutta luonnollisesti se pitää sisällään suurempia riskejä kuin perinteiset valuutat.

Bitcoiniin suhtaudutaan epäröiden ja yhdistetään hyvin usein rikolliseen toimintaan. Ajatus on kuitenkin hieman harhaanjohtava, koska bitcoinin lohkoketjut ovat julkisia, joten sillä tehdyt rahansiirrot ovat kaikkien nähtävissä.

Koska kryptovaluutta ei ole sidoksissa keskuspankkiin, niin käyttäjiä kiinnostaa mitkä asiat vaikuttavat sen arvoon. Perinteisen valuutan tapaan suurin vaikuttava tekijä on kysynnän ja tarjonnan laki sekä lisäksi muun muassa nämä seuraavat asiat:

  • Louhintaan käytettävä energia ja aika
  • Kilpailevat kryptovaluutat
  • Perinteisten valuuttojen arvo

Bitcoin kiinnostaa yhä edelleen

Sijoituskohteita etsivä on siirtynyt kryptovaluuttoihin perinteisten osakkeiden sijaan. Periaate näissä molemmissa on sama, mutta kurssiin vaikuttavat asiat ovat erilaiset. Pääset tutustumaan valuuttakauppaan Bitcoin Coden kaltaisilla työkaluilla.

Nämä auttavat sinua tekemään valuuttakauppaa automaattisesti niin, että kaupankäyntirobotti ostaa puolestasi kryptovaluuttaa hinnan ollessa alhaalla ja myy, kun hinta on korkealla. Tekoälyyn perustuva kaupankäyntialgoritmi analysoivat markkinoita puolestasi.

Sijoitat aina omalla vastuulla, mutta robotin avulla voit itse keskittyä vain pohtimaan sitä, miten suuria riskejä olet valmis ottamaan.

Comments are closed.